Om mig

Jag är korrespondent för svt i Johannesburg. Tillfälligt ledig från jobbet som producent på Dokument inifrån. Tidigare har jag gjort en massa olika program. Värsta språket är nog ett av de mer kända tror jag.

Johan Ripås

http://www.svt.se/nyheter/profiler/johan-ripas


10 kommentarer on “Om mig”

  1. Kjell Elefalk skriver:

    Jag kommer att tänka på ett av polisens bästa trick för att öka den upplevda tryggheten i områden. De kör runt dagtid med sina polisbilar i villaområden så att folk ser att de finns. Det har visat sig bidra till att människor svarar i trygghetsundersökningar att polisen gör ett bra jobb och att de känner sig trygga i sitt område. Som jag förstått saken har knappt ett enda villainbrott någonsin förhindrats av denna verksamhet. Det är snarare så att det kanske är långt mer effektivt att sitta på kammaren och utreda villainbrott. Men det är känslan som räknas.

    INTRESSANT! Har du mer konkreta fakta? Behöver denna info bl a eftersom jag arbetar med analyser av trygghetsundersökningar!

    • johanripas skriver:

      Kolla med kriminologiska institutionen på Stockholms universitet. Minns också en annan undersökning om Angereds spårvagnsstation som visade att ju längre bort man bodde från stationen och ju mer sällan man var där, desto farligare menade man att det var där.

      • Kjell Elefalk skriver:

        Ledsen att jag inte sett detta förrän nu. Jag tror att undersökningar visar att åka runt med bilar inte ökar förtroendet för den lokala polisen, snarare tvärtom. Det behövs att polisen jobbar med ett angeläget problem i området. Angeredsundersökningen stämer mer min erfarenhet. Kan vara så på många ställen, desto angelägnare med ”riktiga” undersökningar.

  2. Josef Boberg skriver:

    FORTSATT ALL LYCKA TILL ❗

  3. Tomas Johansson skriver:

    Hej Johan
    jag har ett uppslag som rör Sydfafrika, har du någon mail adress man kan nå dig,

  4. Hans Westerlund skriver:

    Hej Johan!! Jag följer dig, och ser hur mycket du får vara med om👍😃.
    Hoppas säkerheten för dig är så god så möjligt, familjen behöver ju en trevlig gubbe!!

  5. Hans Westerlund skriver:

    Vi befinner oss för stunden på Maderia, tillbaka till Holmen på måndag 6 april.


Lämna en kommentar